31.10-5.11 Kirkkonummen Sanomien lukijamatka Dohaan

Kirkkonummen Sanomien lukijamatka suuntaa Qatarin Dohaan! Nousevassa suosiossa oleva turistikaupunki, joka kasvaa koko ajan. Moderni kaupunki jonka ympärillä on turkoosi meri ja valtavat hiekkadyynit. Asumme tasokkaassa hotellissa, Sheraton Grand Doha, jossa oma uima-allas ja oma ranta. Lentomatkamme sujuu Qatar Airwaysillä, joka 2017 äänestettiin maailman parhaaksi lentoyhtiöksi.

Helsinki-Doha                                                                    09:40-16:30
Doha-Helsinki                                                                    08:15-13:25

Keskiviikko: Lentokenttäkuljetukset hotelliin lentokentältä. Hotelliin tutustuminen omin päin.

Torstai: Bussi ja opas noutaa hotellilta ja lähdemme opastetulle kaupunkikierrokselle.
Kierroksella näemme nopeasti muuttuvan ja kasvavan Dohan, jossa on jännä sekoitus uutta ja vanhaa kulttuuria. Käymme Souq Waqifin basaarialueella. Näkemisen arvoiset erikoisuudet täällä ovat ilman muuta käsityökatu jossa saa seurata käsitöiden tekoa paikan päällä, vaatteiden ompelua, nahkatuotteiden valmistusta tai vaikka korujen tekoa, sekä haukkakauppa, jossa kaupitellaan eläviä haukkoja. Pysähdymme myös mm. Pearl-Qatarilla joka on keinotekoinen saari luksusjahtisatamineen. Ehdimme myös käydä Islamilaisen taiteen museossa joka on jo rakennukseltaan kaunis ja sisältää paljon taidetta alkaen 600-luvulta tähän päivään saakka. Syömme lounaan retken päätteeksi. Iltapäivä vapaata.

Qatarissa ei voi käydä kokematta hiekkadyynejä! Sen takia lähdemme perjantaina puolipäiväretkelle jeeppisafarille hiekka-aavikkoon. Retkellä kuljemme ilmastoiduissa viiden-kuuden hengen neliveto autoissa joita ajaa kokeneet kuljettajat. Jännittävää ajoa seuraa hengastystauko harvinaisen aavikkojärven rannalla josta näkee jo Saudi Arabian puolelle. Näemme auringonlaskun aavikolla ja palaamme hotellille 18-maissa.

Lauantaina syömme yhteisen illallisen mutta muuten lauantai ja sunnuntai ovat päiviä vapaalla ohjelmalla. Ilma on tähän vuodenaikaan vielä lämmintä ja merivesi todella miellyttävää. Hotellin ranta on käytettävissä ja ostoskeskukset avoinna, yksi suuri ostoskeskus sijaitsee kävelyetäisyydellä hotellista. Maanantaina lähdemme aikasin aamulla hotellilta lentokentälle päin.

Hinta 1345 euroa/henkilö

1hh-lisä 300 euroa

Hinta sisältää:

- Qatar Airwaysin suorat lennot
- Sheraton Grandissa majoitus aamiaisineen
- lentokenttäkuljetukset
- kaupunkikierto
- sisäänpääsy museoon
- lounas
- hiekkasafari jeepeissä
- yhteinen illallinen lauantaina
- matkanjohtajan palvelut

SHERATON GRAND DOHA RESORT & CONVENTION HOTEL*****

Hotellimme on tasokas viiden viiden tähden hotelli Dohan keskustassa tunnetun Corniche kadun päädyssä. Sheraton Grand rakennettiin 1979 ja oli Dohan ensimmäinen virallinen hotelli. Siihen aikaan tällä pienellä niemekkeellä ei ollut muuta kun hiekkaa, nyt se on täyteen rakennettu pilvenpiirtäjiä, toinen toistaan mielikuvituksellisempia. Sijainti on aivan persianlahden rannalla ja hotellilla onkin oma uimaranta sekä rantatuolit ja varjot.  Itse hotellirakennus on pyramidin muotoinen ja sisältä kauniisti sisustettu, moderni mutta samalla eksoottisesti lähi-idän mausteella. Hotellissa on useita ravintoloita, uima-allas, kuntosali, spa-palveluita sekä suuri kokoustilaosasto. Hotellin edessä on puistoalue.

Ryhmämme majoittuu Deluxe huoneisiin jotka ovat  tilavat 38-40m2 kahden hengen huoneet. Huonevarustus: veden/kahvinkeitin, nespressokeitin, wifi (lisämaksullinen), minibar, sohvaryhmä, kirjoituspöytä, taulu-tv, tallelokero, puhelin, hiustenkuivaaja, ilmastointi. Huoneissa on parveke, näkymä joko kaupunkiin tai merelle. Tilavat kylpyhuoneet joissa on sekä amme että erillinen suihkunurkkaus.

Lukijamatkat
Ryhmämatka Qatarin Dohaan, moderni kasvava kaupunki hiekkadyynien ja turkoosin meren ympäröimä. Asumme 5-tähden Sheraton Grand Dohassa jossa on useita ravintoloita, pubi, allas sekä oma ranta. Hiekkasafari, basaarissa käynti, kaupunkikierto, yhteien illallinen. Lennot Qatar Airways. Hinta 1345 eur/henk