6-11.4 Taianomainen Toscana ja unohtumaton Umbria

Matkahaukkan seniorimatka suuntaa taas Italiaan, tällä kertaa Toscanan ja Umbrian maakuntiin, tule mukaan! Lennämme suorilla lennoilla ja mukana on Matkahaukan matkanjohtaja sekä suomenkielinen opas. Tulemme näkemään ja kokemaan paljon.

Helsinki-Rooma 07:50-10:15  Finnair
Rooma-Helsinki 19:45-00:05  Finnair

pe 6.4
Saavumme Rooman Fiumicinon lentokentälle jossa suomalainen opas on meitä vastassa. Lähdemme bussilla kohtia Umbrian maakuntaa ja Assisin kaupunkia. Matkan varrella pysähdymme lounaalle maatilamatkailutilalle ja myöhään iltapäivällä saapuminen Assisiin jossa yövymme. Ajomatka 205 km.

la 7.4
Aamiaisen jälkeen kävelykierros tunnelmallisessa Assisin pikkukaupungissa, josta oli kotoisin pyha Fransiskus, Italian suojelupyhimys ja fransiskaaniveljeskunnan perustaja. Kävelyretki kapeita kujia pitkin ja käynti pyhän Fransiskuksen vaikuttavassa, kaksiosaisessa kirkossa jossa taiteilija Giotton maalaamat freskot. Lounas paikallisessa ravintolassa ja iltapäivä vapaata.

su 8.4
Tänään jatkamme kohti Toskanan maakuntaa ja Sienaa. Matkan varrella pysähdymme Santa Maria Degli Angelin kirkossa, jonka sisälle mahtuu sekä pieni kappeli sekä kaunis ruusutarha. Tämän jälkeen matka jatkuu Pienzan pikkukaupunkiin, jonka läheisyydessä vierailemme paikallisessa juustolassa, jossa saamme seurata pecorino-juuston valmistusta! Saamme myös juustomaistijaiset marmelaadin ja Montepulciano punaviinin kera.  Täältä siirrymme Pienzan keskustaan. Pienza on renessanssin puhtaimman arkkitehtuurin tuotos. Pienzassa on paljon liikkeitä joissa myydään keramiikan lisäksi paikallisia gastronomisia herkkuja, kuten viinejä ja mainiota vuohenjuustoa (pecorino di Pienza). Ehdimme vielä pysähtyä Bagno Vignonissa Val d’Orcian laaksossa, jonka läheisyydestä löytyy myös Via Francigenan pyhiinvaellusreitti Roomaan. Bagno Vignonista löytyy allas 1600 luvulta, jonka kuumassa lähteessä on kylvetty jo etruskien ajalta lähtien.  Pysähdyksen jälkeen kohti Sienaa, jonne saavumme iltapäivän aikana.
Ajomatka 170 km

ma 9.4
Tämä päivä vietetään Sienassa. Tätä kaupunkia tullaan ihailemaan maailman kaikilta kolkilta. Teemme kävelykierroksen pieniä kapeita kujia pitkin keskusaukiolle, Piazza del Campo. Matkan varrella näemme keskiajalta peräisin olevia sienalaisten yksityisperheiden asuinpalatseja. Campo-aukion laidalla on kaupungintalo ja Torre del Mangia kellotorni. Käymme myös kaupungin upeassa goottilaistyylisessä tuomiokirkossa, jossa sisällä erikoiset marmoriset lattiapaneelit. Lounas kaupungin keskustassa ja iltapäivä vapaata aikaa.

ti 10.4
Aamiaisen jälkeen lähdemme retkelle San Gimignanoon. San Gimignano sijaitsee keskellä kaunista Toskanan maakuntaa, korkean kukkulan laella. Kaupunki on säilyttänyt hyvin keskiaikaisen tunnelmansa, jonka voimme aistia kävelykierroksen aikana. Keskusta on täysin kaupunginmuurien ympäroimä ja oman leimansa San Gimignanolle antavat korkeat tornit. Tornit olivat mm. vaurauden symboli; mitä korkeampi torni, sen varakkaampi perhe talossa asui. Pääkadun varrella on tänä päivänä monia pikkuliikkeitä, joissa myydään mm. alueelle tyypillistä keramiikkaa, Vernaccia-valkoviiniä ja toskanalaisia salameita ja kinkkuja. Lounaan nautimme paikallisella maatilamatkailutilalla hieman kaupungin ulkopuolella. Tämän jälkeen palaamme Sienaan. Ajomatka 94 km

ke 11.4
Aamiaisen jälkeen kirjaudumme hotellsita ulos ja lähdemme laukkujen kanssa bussillamme kohti Orvieton kaupunkia. Aseman tuntumasta noustaan köysiradalla ylös kukkulan laelle ja edelleen jatketaan minibusseilla Orvieton historialliseen keskustaan. Lyhyt kävelykierros jossa näemme goottilaisen tuomiokirkon ja San Andrea kirkon erikoisin kellotorneineen. Nautimme yhteisen lounaan Orvietossa. Täältä lähdemme kohti Roomaa ja Fiumicinon lentokenttää.

Matkan hinta 1355 euroa / henkilö jaetussa 2hh

Yhden hengen huoneen lisämaksu 145 euroa

Hintaan sisältyy:

• Finnairin suorat reittilennot
  • Lentoverot ja matkalaukku
  • Ohjelman mukaiset kuljetukset ja paikallisopastukset sekä sisäänpääsyt
  • Aamiainen x 5
  • Lounas x 5
  • Suomenkielinen opas mukana koko matkan ajan
  • Juusto- ja viinimaistijaiset
  • Matkahaukan matkanjohtajan palvelut

Toimistokulu 12 euroa/varaus

Seniorihaukka
Seniorimatka Italiaan, Toscanan ja Umbrian maakuntiin. Majoitus kahdessa eri kohteessa. Suomekielinen asiantuntija opas ja Matkahaukan matkanjohtaja mukana. Hinta alk. 1355 eur/henk.
Huhtikuu