8.-13.6 Ihastuttava Georgia

Lähde Matkahaukan mukana Kaukasuksen vuoristomaisemiin, ihastuttavaan Georgiaan ja sen pääkaupunkiin Tblisiin. Georgian luonto ja eritoten sen herkullinen keittiö ovar viime aikoina saaneet paljon kunniaa ja mainetta, joten nyt sinulla on mahdollisuus läheteä toteamaan nämä asiat myös paikan päälle!

Lennämme Ukraine Airlinesin lennoilla Kiovan kautta. Kiovan kenttä on moderni tax-free kauppoineen.

Helsinki-Kiova 16:10-18:15 Kiova-Tbilisi 21:50-01:35.
Tblisi-Kiova 04:35-06:40 Kiova-Helsinki 09:25-11:30.

Saavuttuamme Tblisiin siirrymme suoraan hotelliimme, Hotel Iota****+. Aamulla syömme maittavan buffetaamiaisen ja sen jälkeen lähdemme ensimmäiselle retkelle, opastetulle kaupunkikierrokselle.
Kierroksen aikana näemme Metekhin kirkon, vanhat maanalaiset rikkikylpylät, Sionin katedraalin ja kaupungin vanhimman kadun, Chardinin, jossa syömme yhteisen lounaan.
Loppupäivä on vapaata.

Seuraavana päivänä lähdemme taas aamiaisen jälkeen retkellä, tällä kertaa Kakhetin alueelle joka sijaitsee maaseudulla reilun tunnin ajomatkan päässä Tbilisistä. Pysähdymme Gremissä joka on Kakhetin vanha pääkaupunki, täällä vierailemme vanhassa kuninkaallisessa linnoituksessa ja kirkossa joka on rakennettu korkealle kukkulalle josta upeat Kaukasuksen maisemat avautuvat. Tämän retken aikana käymme myös Telavissa jossa syömme yhteisen lounaan ja vierailemme viinitilalla jossa saamme maistaa paikallisia viinejä. Retki on kokopäiväretki.

Maanantai päivä on vapaa päivä. Illalla nautimme yhteisen illallisen paikallisessa ravintolossa jossa maistamme Georgialaisia erikoisuuksia.

Sunnuntaina eli viimeisenä kokonaisena päivänä lähdemme Mtskhetan kaupunkiin joka sijaitsee Aragvi joen varrella. Mtskheta on yksi Georgian vanhimmista kaupungeista ja täällä sijaitsee vanha Jvarin vanha luostari. Vanhan tarinan mukaan tällä paikalla sijaitsi pyhimys Ninon pystyttämä iso puinen risti. Tarinan mukaan tämä risti oli ihmeidentekijä joten pyhinvaeltajia tuli tänne jo 300-luvulla. Myöhemmin tänne rakennettiin kirkko. Lounas sisältyy tähän puolipäiväretkeen.

Maanantaina meillä on aikainen lähtö hotellilta, koska emme ehdi aamiaiselle niin hotelli järjestää meille pienen eväspussin mukaan otettavaksi.

Matkan hinta:  1100 euro / henkilö

1hh-lisä 120 euroa

Hintaan sisältyy:

• Lennot Tblisiin Ukraine Airlinesillä Kiovan kautta
  • 5 yötä Hotelli Iotassa****+ Tbilisin keskustassa
  • Opastettu Tbilisin kaupunkikierros
  • Kokopäiväretki Kakhetin alueelle sis. viininmaistajaiset
  • Puolipäiväretki Mtskhetan alueelle
  • Hintaan sisältyy hotelliaamiaisten lisäksi yhteensä 3 lounasta ja 1 perinteinen illallinen
  • Matkanjohtajana asiantuntijaopas Riitta Sutela

Varaa paikkasi nopeasti, paikkoja rajoitetusti

Toimistomaksu 12 eur/lasku

Hotel Iota****+

Tässä modernissa hotellissa on ravintola, baari ja oma puutarha. Kaikissa huoneissa on maksuton wifi, minibaari, tallelokero ja kahvin/vedenkeitin. Huoneissa on myös kylpytakki ja tohvelit. Hotellin sijainti on keskustassa.

Lähde Kaukasuksen vuoristomaisemiin, ihastuttavaan Georgiaan ja sen pääkaupunkiin Tblisiin. Tasokas hotelli 5 yötä, kolme retkeä, puolihoito ja matkanjohtaja mukana. Hinta 1100 euroa/henk
Kesäkuu