Matkahaukka Kirkkonummi

11.-15.11. Prahan antiikkimatka

kuva James Robert Klausner / Pixabay

Matkahaukan antiikkimatka suuntaa tänä syksynä Prahaan ja siellä järjestettäville antiikkimessuille. Tule mukaan tekemään löytöjä ja nauttimaan historiallisesta kaupungista ja sen parhaista antimista!
Meillä on suomenkielinen opas paikan päällä, joka vie meidät antiikkimessujen lisäksi antiikkiliikkeisiin ja Prahan kauniimpiin nähtävyyksiin.  Näemme sekä vanhan kaupungin että Prahan uudemmat osat.

Vierailemme Prahan linnakaupunginosassa, jossa näemme mm. Strahovin luostarin ja sen 800 vuotta vanhan kirjaston.

Teemme maaseuturetken Prahan ulkopuolelle Franz Ferdinand d Esten metsästyslinnaan, nimeltään Konopiste.  

Koska Tsekkien tasavalta on tunnettu olueistaan niin käymme myös paikallisessa olutpanimossa viimeisenä päivänä. Uneticen panimo perustetiin jo 1710 ja oli toiminnassa kunnes kommunistinen valtio sulki sen 1949. Nyt se on uudelleen avattu ja olutmestari näyttää mielellään toimintaansa.
Yhtenä päivänä käymme Prahan antiikkimessuilla, jotka järjestetään Tsekin antiikkiyhdistyksen toimesta Prahan uuden kaupungin raatihuoneessa, vanhoissa tiloissa 1400-luvulta. Messuilla myydään erilaista tavaraa – koruja, maalauksia, posliinia, huonekaluja jne.

Lennämme Finnairin suorilla lennoilla
11.11. Helsinki-Praha                 09:40-10:50
15.11. Praha-Helsinki                 19:35-22:50

Majoitus Ambiance*** Hotel Ambiance sijaitsee Prahan keskusta-alueella, vain 10 - 15 minuutin kävelymatkan päässä Venceslaus- aukiolta. Ilmastoiduissa huoneissa on satelliitti-TV ja tallelokero. Hotellilla on myös rauhallinen ulkoterassi. Asiakkaiden käytettävissä on ilmainen WiFi ja matkatavarasäilytys. Hotellin läheisyydessä on useita ravintoloita, kahviloita, baareja ja klubeja. Hotelli sijaitsee noin 350 metrin päässä metroasemalta sekä raitiovaunupysäkiltä. 

Hinta: 940 € /henk. kahden hengen huoneessa
Yhden hengen huonelisä 190 €                   

Toimistomaksu 15 €/tilaus

Hintan sisältyy:

  • Finnairin suorat reittilennot Prahaan matkalaukkuineen
  • Majoituksen Ambiance hotellissa aamiaisineen
  • 4 opastettua retkeä (Prahan kaupunkikierto sis.antiikkiliikkeet, Linnakaupunginkierto, Konopisteen retki, panimovierailu)
  • Antiikkimessuilla käynti oppaan kanssa
  • 2 x illallista, 3 x lounasta
  • Matkanjohtajan palvelut

 

Matkaohjelma:

11.11 Keskiviikko

Lähdemme aamulla Helsingistä ja saavumme Prahaan 10:50. Opas ja bussi on meitä vastassa lentokentällä.
Ajamme hotelliin ja jätämme matkalaukut hotellin matkatavarasäilytykseen ja lähdemme saman tien Prahan kävelykierrokselle. Kuljemme ensin raitiovaunulla Vanhaan kaupunkiin  Kaarlen sillan lähelle ja sieltä lähdemme kävellen tutustumaan kaupunkiin. Vanhassa kaupungissa tutustumme raatihuoneeseen ja astronomiseen kelloon. Kuulemme mielenkiitoisia tarinoita Juutalaiskaupungista, seuraamme Franz Kafkan elämänvaiheita ja tutustumme Kaarle IV:n kultaiseen aikaan kuuluisalla Kaarlen sillalla. Mutkittelevat kadut ovat täynnä matkamuistomyymälöitä, ravintoloita ja antiikkikauppoja. Illalla syömme yhteisen illallisen paikallisessa ravintolassa.

12.11 Torstai

Aamiainen hotellissa. Tänään on antiikkimessupäivä. Opas noutaa meidät hotellille ja kävelemme Uudenkaupungin raatihuoneelle jossa messut järjestetään 45.kertaa. Illalla syömme yhteisen illallisen ”Pikarilla” – Sotamies Svejkin kapakassa.  Svejkin ja kirjailija Jaroslav Hasekin kantakapakka U Kalicha (Pikarilla) sijaitsee muutaman minuutin kävelymatkan päässä hotelliltamme.  Ravintolan keittiö keskittyy alkuperäisiin tsekkiläisiin ruokiin, joita mekin täällä maistamme. Opas on mukanamme

13.11. Perjantai

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdemme Prahan linnakaupungin kierrokselle. Kierros tarjoaa mahdollisuuden tutustua linnakaupungin luostarirakennuksiin ja palatseihin, mm. Strahvon luostariin, joka on tunnettu yli 800 vuotta vanhasta kirjastostaan ja sen teologinen ja filosofian salit kuuluvat Euroopan komeimpiin kirjastosaleihin.  Nähtävyyksiin kuuluu myös Loreton barokkikirkko ja itse Prahan linna, keskiajalla perustettu linnoitus. Nykyään Prahan linna toimii presidentin virka-asuntona. Ihaillaan pyhän Vituksen katderaalin arkkitehtuuria ja kuunnellaan tarinoita katedraalin rakentamisesta. Kierroksen aikana lyhyt tauko linnan kahvilassa. Linnan terassilla kauniit näköalat Prahan keskustaan.
Kierroksen jälkeen yhteinen lounas Villa Richter-ravintolassa, joka sijaitsee Prahan kauneimmassa klassismirakennuksessa. Lounaan jälkeen kävelemme yhdessä Vaclavin aukiolle.
 

14.11. Lauantai

Aamiainen hotellissa. Tämä päivä on retkipäivä. Lähdemme Konopisteen joka on Itävalta-Unkari arkkiherttuan ja kruununperillisen Franz Ferdinandin d´Esten metsästyslinna. Se  sijaitsee kauniilla maaseudulla, noin 50 km:n päässä Prahasta etelään. Linna on rakennettu metsän keskelle Böömin kauniille maaseudulle jo 1300-luvulla, mutta se on uudistettu monta kertaa historiansa aikana. Upeat barokkisalit ja laaja asekokoelma houkuttelevat sinne paljon vierailijoita. Linnassa on myös vaikuttava kokoelma täytettyjä eläimiä, joista monet ovat itsensä arkkiherttua Franz Ferdinandin kaatamia. Ryhmä osallistuu kierrokselle (tulkattu suomeksi), joka kestää noin 50 minuuttia. Ihailemme linnan kokoelmia ja tutustumme myös Habsburgien hallitsijasuvun värikkääseen historiaan. Puhutaan varsinkin linnan omistajasta, jonka murha 28. kesäkuuta 1914 oli lähtölaukaus ensimmäiselle maailmansodalle. Gavrilo Principin ampuma surmanluoti on nykyään esillä Konopištěn linnan museossa.  Yhteinen lounas nautitaan linnan ravintolassa. Retken kesto on 6 tuntia.

15.11 Sunnuntai

Aamiainen hotellissa ja aamupäivä vapaa. Klo 12 luovutamme huoneet  ja matkalaukut voi jättää hotellin tavarasäilytykseen. Klo 15:00 lähdemme oppaan johdolla Unetickyn olutpanimoon. Alkuperäinen panimo perustettiin vuonna 1710 ja se oli toiminnassa kunnes kommunistinen valtio sulki sen vuonna 1949, minkä jälkeen se oli jäänyt hajoamaan. Panimo avattiin uudestaan vuonna 2011, jolloin Tkadlecin perhe sai sen omistukseen. Nykyisin siellä valmistetaan kolmea erilaista olutta. Paikallisen olutmestarin johdolla osallistumme kierrokseen ja olutmaistamiseen.  Panimossa syömme yhteisen lounaan, joka on tsekkiläistä ruokaa, joka sopii oluen kanssa.  Täältä lähdemme suoraan lentokentälle meidän kotilennolle.

Vuosi: 
2020
Matkatyyppi: 
Antiikkimatkat
Esittelyteksti: 
Syksyn antiikkimatkalla käymme Tsekin antiikkiyhdistyksen järjestämillä antiikkimessuilla. Asumme keskusta-alueella ja teemme retkiä sekä kaupungissa että maaseudulle. Hinta alk.940 eur/henk
Kuukausi: 
Marraskuu

Yhteystiedot

Munkinmäentie 15
02400 Kirkkonummi

09 296 5000
info@matkahaukka.com

Avoinna ma-pe 8.30-17