Matkahaukka Kirkkonummi

19-24.10 Lukijamatka Portugaliin

Kirkkonummen sanomien lukijamatka Portugaliin

LISSABON JA ALGARVEN RANNIKKO 19.-25.10 2020

Lähde mukaan Kirkkonummen Sanomien ja Matkahaukan lukijamatkalle Portugaliin pääsiäisenä! Asumme ensimmäisen yön Lissabonin sydämessä ja loput yöt Portimaon kaupungissa Algarvessa. Portimaon ranta-alue Praia da Rocha on varsin suosittu lomakohde suomalaisten kesken.
Vietämme aikaa sekä Lissabonissa että etelärannikolla Algarven alueella. Lisäksi teemme useita retkiä, jossa näemme mm. paikallisten suosiman lomakohteen Sesimbran, Setubalin linnakkeen, Alvorin kalastajakylän, Monchiquen ja vuoriston sekä ”maailman lopun” Sagresin niemen. Syömme yhdessä paikallisissa ravintoloissa ja saamme myös nauttia aidosta Fado esityksestä illallisen kera. Matkahaukan matkanjohtaja Antti Haukkamaa lukijamatkalla mukana, Kirkkonummen Sanomilta tulee myös edustaja mukaan ja tämän lisäksi rektillä mukana suomenkielinen Portugalin opas.

Lennämme Portugalilaisen TAP lentoyhtiön suorilla lennoilla:
19.10 Helsinki-Lissabon 06:30-09:25
24.10 Lissabon-Helsinki 23:05-04:40 (25.10)

Majoitumme Lissabonissa hotelliin My Story Tejo***. Hotelli sijaitsee Lissabonin historiallisessa keskustassa ja on täysin uusittu vuosi sitten. Hotellissa on ravintola. Huoneet ovat modernit mutta sisustettu vintage-tyyliin ja sieltä löytyy ilmastointi, mini-baari ja ilmainen wifi.

Majoitumme Algarvessa Portimaossa Oceano Atlantico**** huoneistohotellissa. Hotelli sijaisee n.1,5 km Praia da Rochan keskustasta ja rantakallioilta. Täällä on ravintola, sisäuima-allas ja kuntosali. Huoneistot jotka meidän ryhmälle on varattu ovat kaksioita, joissa on pieni keittiö, olohuone ja erillinen makuuhuone.

Matkan hinta:   € 1275 / henkilö kahden hengen huoneessa
Yhden hengen huonelisä: 220 €
Toimistokulu 15 €/ tilaus

 

Hintaan sisältyy:

 • TAP Portugalin suorat lennot sis.ruokatarjoilun ja matkalaukun
 • Majoitus Lissabonissa 1 yö My Story Tejo
 • Majoitus Portimaossa 4 yötä Oceano Atlantico
 • 3 x puolipäiväretki: Lissabonin kaupunkikierto/ Setubal, Sesimbra/ Evoran kaupunkikierto
 • 2 x kokopäiväretki: Alvor, Monchique ja Silves/ Lagos ja Sagres
 • Suomenkielinen opas kaikilla retkillä
 • Puolihoito: 5 x aamiainen, 3 x illallinen, 3 x lounas
 • Viininmaistajaiset
 • Fado-esitys
 • Sisäänpääsyt Silvesin linnaan, Evoran katedraaliin ja Evoran pääkallokappeliin
 • Matkahaukan matkanjohtajan palvelut

Matkaohjelma:

1.päivä 19.10. – Lissabon
Lähdemme aikaisin aamulla Helsingistä ja saavumme jo 09:30 Lissabonin kentälle. Opas on meitä vastassa lentokentällä ja lähdemme Lissabonin kaupunkikiertoajelulle. Aloitamme kierroksen Belemin alueelta, jossa näemme kauneimmat 1400-luvun ja 1500-luvun muistomerkit. Näemme Belemin tornin, joka oli lähtöpaikka monelle tutkimusmatkalle. Kävelemme Alfaman kaupunginosan pienillä kujilla. Tämän jälkeen näemme myös Lissabonin keskeiset nähtävyydet ja modernimmat kaupunginosat. Puolen päivän jälkeen kirjaudumme hotelliimme My Story Tejo. Illalla nautimme yhteisen illallisen paikallisessa ravintolassa Alfamassa, jossa samalla saamme nauttia fado- esityksestä.

2.päivä 20.10. – Setubal – Azeitaon viinitila – Sesimbra
Syömme aamiaisen hotellissa ja kirjaudumme hotellistamme. Lähdemme bussilla opas seuranamme Setubaliin ja Sesimbraan päin. Lissabonista kun lähdemme niin ylitämme Euroopan toiseksi suurimman sillan  Vasci di Gaman ja saavumme teollisuuskaupunkiin Setubaliin. Setubalissa on viehättävä vanha kaupunki sekä vanha linnake 1300-luvulta. Täältä on hienot merimaisemat. Ajamme Arrabida vuoristoa pitkin, josta toiseen suuntaan on näkymät Lissabonin yli ja toiseen suuntaan näkymät Atlantille päin. Tämän jälkeen vierailemme viinitilalla Azeitaossa, jossa tutustumme tilan toimintaan ja nautimme viininmaistijaiset. Täältä jatkamme vielä paikallisten suosimaan pieneen lomakylään Sesimbraan. Sesimbra on pieni kalastajakylä, jossa on pieni hiekkarantapoukama ja vanha linna. Täällä ehdimme syödä omatoimisen lounaan. Päivän määräpäänä on Portimaon kaupunki Algarvessa, jonne saavumme 18:00 maissa. Kirjaudumme hotelliimme Oceano Atlantico. Yhteinen illallinen hotellin ravintolassa.

3. päivä 21.10.   Alvor – Monchique – Silves
Aamiainen hotellissa. Tänään teemme kokopäiväretken alkaen Alvorin kalastajakylästä ja jatkamme Caldas de Monchiquen vanhaan roomalaiseen kylpyläkaupunkiin, joka on tunnettu ”nuoruuden lähteistään”. Käymme Monchiquen kylässä, jossa meillä on hieman vapaata aikaa ja jatkamme sitten Algarven korkeimmalle kukkulalle, Foialle, josta on huikeat näkymät. Lounaan syömme yhdessä paikallisessa ravintolassa.
Lopuksi näemme Silvesin kaupungin, joka moorilaisaikana toimi Algarven pääkaupunkina.
Ilta on vapaa Praia da Rochassa.

4. päivä 22.10. 
Aamiainen ja yhteinen illallinen hotellissa, muuten omatoiminen päivä.

5. päivä 23.10. Lagos – Sagres
Aamiainen hotellissa. Tänään lähdemme taas kokopäiväretkelle. Aloitamme Lagosin kaupungista, joka on vanha satamakaupunki. Täällä nykypäivä ja historia kohtaavat. Näemme modernin satama-alueen isoinen jahteineen, jonka jälkeen näemme vanhan orja-torin (Euroopan ensimmäisen), Pyhän Antoniuksen kirkon, linnakkeen ja vanhan kaupungin. Syömme yhteisen ”Chicken piri-piri” lounaan paikallisessa ravintolassa. Jatkamme sen jälkeen ”maailman loppuun”, Sagresin niemelle, joka on tunnettu vaikuttavasta linnastaan jossa on toiminut Prinssi Henryn tunnettu merenkulku koulu. Näemme Cape St.Vicentin, jossa pieni majakka kruunaa isot kalliot. Tämä on Euroopan lounaisin kohta.

6. päivä 24.10. Evora – Lissabon – paluulento
Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä uloskirjautuminen hotellistamme ja aloitamme matkan Lissaboniin. Matkan varrella vierailemme Evoran kaupungissa. Evora on historiallinen kaupunki Alentejon alueella. Näemme Pyhän Fransiskuksenkirkon ja pääkallokappelin 1600-luvulta. Kävelemme kaupungin keskustassa ja vierailemme Evoran katedraalissa, joka on Portugalin suurin keskiaikainen katedraali. Syömme yhteisen lounaan paikallisessa ravintolassa.
Lopuksi ajamme Lissabonin lentokentälle, josta lentomme Helsinkiin lähtee.

Vuosi: 
2020
Matkatyyppi: 
Lukijamatkat
Esittelyteksti: 
Kirkkonummen Sanomien lukijamatka Portugaliin. Yksi yö Lissabonissa ja neljä yötä Algarvessa. Runsaasti retkiä, suomenkielinen opastus, puolihoitoruokailut. Matkanjohtajana Antti Haukkamaa. Hinta alk. 1275 eur/henk.
Kuukausi: 
Lokakuu

Yhteystiedot

Munkinmäentie 15
02400 Kirkkonummi

09 296 5000
info@matkahaukka.com

Avoinna ma-pe 8.30-17