Adventtimatka Budapestin joulutoreille 11-14.12

Adventtimatka Budapestin joulutoreille ja Kupsuksen galleriaan ja linnaan 11-14.12 2019

Perinteinen jouluostosmatka suuntautuu jälleen Budapestiin. Sitä on toivottu paljon, eikä ihme, onhan Budapestin joulumarkkinat valittu usein Euroopan parhaiksi. Tällä kertaa Budapestissa ryhmäämme isännöi Ari Kupsus. Hänet voi esitellä vaikka antiikkikaupppiaana, taidegalleristina ja 1700-luvulta peräisin olevan linnan isäntänä. Kulttuuripersoona, jonka vaikutus Unkarin taidepiireissä on merkittävä. Matkan aikana vieraillaan hänen Budapestin antiikkikodissaan, taidegalleriassaan ja barokkilinnassaan Iszkaszentgyörgyn kylässä. Kylän viinikellarissa pääsemme maisetelemaan paikallisia viinejä ja nauttimaan aidon unkarilaisen maalaisillallisen. Joulutunnelmaan pääsemme vanhassa kauppahallissa, lukuisilla joulutoreilla ja Kupsuksen kodissa järjestettävässä salonkikonsertissa. Tervetuloa mukaan!

Lennot: Finnairin reittilennot Helsinki-Budapest 09.30-10.50, paluu 19.20-22.40.

Matkan hinta: 780 euroa per henkilö kahden hengen huoneessa

Lisämaksu yhden hengen huoneesta: 145 euroa

Toimistokulu 15 euroa/tilaus

Hintaan sisältyy:

• Finnairin reittilennot
  • Majoitus Marcure Budapest Korona hotellissa, buffetaamiainen
  • Ohjelman mukaiset retket ja vierailut kuljetuksineen
  • Ohjelmassa mainitut ruokailut (2 x lounas, 2 x illallinen)
  • Salonkikonsertti
  • Oppaiden palvelut
  • Matkahaukan matkanjohtajan palvelut

Majoitus:  Mercure Budapest Korona ***+.
Keskeisellä paikalla Budapestin keskustassa sijaitseva hotelli, josta kävelymatka Tonavan rantaan, vanhaan kauppahalliin ja Vaci Utcan kauppakadulle. Huoneissa mm äänieristetyt ikkunat, satelliitti TV, WLAN, minibaari, tallelokero, hiustenkuivaaja ja ilmastointi/lämmitys. Lisätietoja www.mercure-korona.hu

MATKAOHJELMA

11.12. Lento Helsinki-Budapest. Bussi ja opas vastassa kentällä, lyhyt kaupunkikierros ja lounas ravintola Pest-Budassa, joka on yksi Unkarin vanhimpia ravintoloita. Kuljetus hotelliin ja majoittuminen.

12.12. Aamiainen hotellissa. Ari Kupsus tapaa meidät hotellissa ja lähdemme hänen opastuksella katsomaan Budapestin kauneimpaa joulutoria. Täältä löytää paljon käsitöitä ja paikallisia herkkuja. Lounas omatoimisesti. Iltapäivällä pääsemme tutustumaan Unkarin taide-elämään Arin taidegalleriassa ja tämän jälkeen saamme nauttia  salonkikonsertista Arin kodissa.  Päivän lopuksi syömme yhteisen illallisen Oinos-ravintolassa.

13.12 Aamiainen hotellissa jonka jälkeen käymme Budapestin kauppahallissa. Omatoiminen lounas. Iltapäivällä lähdemme ajamaan kirpputorin kautta 60 km kaupungista maaseudulle Ari Kupsuksen barokkilinnaan. Opastettu kierros linnassa, jossa toisen maailmansodan aikana Suomen Budapestin suurlähetystö oli evakossa. Päivällinen paikalisessa viinikellarissa. Paluu illaksi hotelliin.

14.12 Aamiainen hotellissa. Vapaata aikaa jouluostoksiin ja halukkaat voivat lähteä matkanjohtajamme Antti Haukkamaan kanssa perinteiseen Unkarilaiseen kylpylään. Syömme yhteisen lounaan Bor la Bor nimisessä ravintolassa ennenkuin siirrymme lentokentälle paluulentoa varten.

** Myöhemmin kesällä selviää Budapestin kulttuuritarjonta joulukuulle ja varaamme ryhmälle paikat teatteriin, lipun voi ostaa lisämaksusta.**

Jokavuotinen jouluostosmatka vie tänä vuonna Budapestiin. Vierailemme kulttuuripersoona Ari Kupsuksen luona, käymme joulutoreilla ja nautimme salonkikonsertista sekä hyvästä ruoasta. Matkanjohtaja Antti Haukkamaa. Hinta alk. 780 euroa/henk
Joulukuu